előadás Firenzében

Tegnap csak sebtiben osztottam meg ezt az eseményt. Most írok picit részletesebben róla. Szóval az úgy kezdődött, hogy kaptam egy felkérést a Toszkánai Magyarok Szövetségétől egy előadás tartására „magyar emlékek Firenzében” címmel a minden szerdán, egy firenzei kávéházban megrendezett eseménysorozat keretében. Nagy örömmel mondtam igent mert régóta készültem ezt a témát jobban tanulmányozni. Hasznosnak gondoltam a magyar vendégeknek tartott séták miatt is, de még hasznosabbnak a márciusi „Olaszországi magyarok éves zarándoklatára”, amit éppen Firenzében rendeznek meg idén, és éppen engem kértek fel annak a sétának a megtartására amely során valóban magyar emlékekről kell mesélnek az idelátogató magyaroknak. Szóval elkezdtem a készülést, már összeállt a vázlat a fejemben. Több rövidebb történetet fogok mesélni, ha Fábryt idézném a Showderből, akkor azt mondanám, kis „történelmi bonbonokat” fogok mesélni. Zsigmond király Siénában, Mátyás és Firenze, Pippo Spano vagyis Ozorai Pipo és a titokzatos magyar királynő vize.
Az előadás olaszul lesz, hiszen a közönség nemzetközi és az olasz a közös nyelv. Ha valaki éppen erre jár, szívesen látjuk.
Gondolom többeknek ez nem lehetséges, februárban Firenzében, olaszul, hmmm. Éppen ezért arra gondoltam, hogy ezt a témát (is) vinném Magyarországra idén novemberben az előadás sorozatomra. Már most van olyan helyszín, ahol voltam tavaly a Leonardo előadással és idén visszavárnak ezzel. Szóval lesz lehetőség magyarul is meghallgatni.
Ha úgy gondolod, hogy meg tudod szervezni ezt az előadást lakhelyeden, vagy ismersz olyat aki igen, könnyedén, akkor jelezd nekem, beszéljünk róla. Akkor is ha külföldön vagy.  A tavalyi is így szerveződött. Lelkes segítőim, akik bíztak bennem lehetőséget biztosítottak. Nem bánták meg, jól sikerült.  Ugye?