Karnevál Velencében

Lecseréltem Firenzét a Serenissimára (Velencei Köztársaság) Na persze, csak a hétvégére. ???? A Tizianoról olvasott könyv annyira magával ragadott, hogy hirtelen itt találtam magam. ???? Többször voltam már, de itt minden alkalommal valami újat fedezek fel. Ha családi kirándulás, akkor laza séták, ajándékboltok, bámészkodás és gasztronómia. Hát, ebbe nehéz betenni a múzeumokat, ami engem érdekelne, de ma azért sikerült megnézni a Frari templomot, ami roskadásig van ámulatba ejtő alkotásokkal. Többek között Tiziano Assuntája (Mária mennybemenetele), ami meghozta neki a „Köztársaság festője” címet, akkora sikere lett.
Kicsit se bánom, hogy az Uffiziben nemrégen nyitottak egy szekciót a velencei festőknek, Tizianoval, Veronesével, Bellinivel, Tintorettoval. Mindig megmutatom. Mások mint a firenzeiek, nagyon más iskola, de érdemesek a csodálatra ők is. ????
A héten pedig a sorozatom főszereplője legyen a mai gondolásunk, akit bár most ismertem meg, de annyit mesélt és olyan jókedvűen, hogy úgy éreztem régi barátok vagyunk. Még Filippot is hagyta kormányozni. ????