2 hete karanténban (március 23)

[vc_empty_space height=”12px”]2 hete karanténban, de boldogan. ???? Először is azért mert jól vagyunk, sokakkal ellentétben, akikre naponta emlékezünk. Másodszor mert együtt vagyunk, nem elválasztva mint sokan. Harmadszor mert szeretteink is jól vannak és a technikának hála kapcsolatban lehetünk velük naponta. ❤️
Sokminden átértékelődik egy ilyen helyzetben. Mint például a teraszunk, amit a fotón láttok. Egy kis foci kapuval a kisfiamnak most ez jelenti a pályát, az edzést, a mozgást, a szórakozást. Őszintén szólva, nekem is. Elképesztően élvezem pedig nem vagyok egy nagy focista. ????
Bízom benne, hogy ha ennek a krízisnek vége lesz, akkor sem feledkezünk majd el arról, hogy megkérdezzük egymástól: „Hogy vagy?” Én gyakran teszem ezekben a napokban és sokan tőlem is kérdezik.
Az összefogás, amit hetek óta tapasztalunk az országban egy igazi ajándék ezekben a napokban. Persze, itt is vannak akik nem tartják be a szabályokat, de az egyszerű anyukáktól kezdve a híres énekesekig, a politikusoktól a rám mosolygó élelmiszer boltban dolgozóig, valahogy mindenkiben megmozdult valami. Felelősséget vàllalunk egymásért, hiszünk abban, hogy együtt sikerülni fog legyőzni a bestiát. Ez összekötő az embereket. Ez egy jó érzés.
Gyakran mondjuk egy fájdalmas történés után, hogy az élet megy tovább. Ez így is van. Viszont most az élet tényleg megállt. Kicsit olyan mintha csapdába estünk volna, de micsoda ajándék az, hogy tudjuk nem örökre szól, csak néhány hétre.
Ma a számok újra csökkenést mutattak. Ez jó hír, de Silvio Bussaferri a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy több kell ahhoz, hogy egyértelműen lássuk, hogy a járvány ereje csökken. Az ország szeme most a délebbi tartományokon van, hiszen itt később kezdődött mint északon. Várjuk minden nap a hivatalos híreket, de ahogy Dottor Bussaferri mondta, semmilyen körülmények között nem szabad azt gondolnunk, hogy vége van. Továbbra is hatályban maradnak a szigorítások, továbbra is be kell tartani maximálisan a rendelkezéseket. Firenze polgármestere ma jelentette be, hogy hetente egyszer lehet menni bevásárolni. Pont. Itt tartunk. Örülünk nagyon, de folytatjuk a harcot. Marad a terasz, a főzés, a takarítás, rendrakás, online tanulás, posztolás. Köszönöm, hogy velem vagytok, nem is tudjátok elképzelni mennyire sokat segítetek nekem. Köszönöm. ????
Holnap este a TV2 Tények pluszban leszek egy nagyon rövid bejelentkezés erejéig. Ha van kedvetek, nézzétek meg. ????
Szép estét kívánok nektek.
[vc_empty_space height=”43px”][qodef_image_gallery type=”masonry” enable_image_shadow=”no” number_of_columns=”three” space_between_items=”small” image_size=”full”]