Gyorshírek Olaszországból (március 21)

Gyorshírek Olaszországból.
Mai friss adatok:
Összesen:
42.681 fertőzött (ennyiről tudnak hivatalosan)
6072 gyógyult (mert meg is lehet gyógyulni ebből a betegségből)
4825 halott (793 ma, március 21-én)
3000 intenzív osztályon fekvő beteg

Tudom sokkolóak a számok. Eszembe jutott, hogy szinte rosszul lettem amikor 368 volt….. Most nem is tudom mit mondjak. A szakemberek szerint ez a szám nőni fog addig amíg el nem érjük a „picco-t” vagyis a jàrvány tetőzését. Ha azt látjuk hogy néhány napig csökkennek a számok, akkor megtörtént. Ez picit olyan mint az időjárás előrejelzés. Minél közelebb vagyunk, annál biztosabb. Tehát nem igazán tudni mikor jön. Jövő hétre teszik.

A koronavírus tüneteinek észlelésétől a diagnózisig 6 nap is eltelik sok esetben. 5 nap után hirtelen rosszabbodik a beteg állapota, akkor már kórházi ellátásra szorul. Apropó, tünetek. Láz, köhögés, és ami a legnehezebb, a légszomj. Ez jelzi, hogy koronavírussal állunk szemben.

Tesztelésre kidolgoztak egy gyorsabb módszert, most ezzel próbálkoznak. Olyan McDonald’s-os drive-in hez hasonlót kell elképzelni, minthogy a tünetekkel rendelkező páciens beáll az autójával, leveszik és már mehet is. SMS-ben értesítik. Azért fontos a tesztelés mert így tudni lehet kik hordozzák a vírust. Tehát ha K. János fertőzött, de nem tud róla, csak mondjuk csak köhög és hőemelkedése van, attól még megy dolgozni, boltba, foci meccsre és szépen mindenkit megfertőz. Ezeket az embereket kell megtalálni és karanténva zàrni mihamarabb. Itt, Toszkánában is elkezdték a szélesebb körű tesztelést. (KB. 30 Euro egy teszt.)

Kidolgoztak egy applikációt, ami mutatja, hogy milyen mozgásokat végzett K. János aki ugye mindig vitte magával a telefonját. Így megtudni kikkel találkozott, és őket is ki kell vonni a körforgásból.

3700 orvos jelentkezett a miniszterelnök felhívására, miszerint segíteni kell a Lombardiában dolgozókon mert nem bírják. ????
50 orvos érkezik Kubából holnap, illetve kínai orvosok is dolgoznak, tanácsolnak már néhány napja Rómában és Bergamoban.

Milánót nagyon féltik. Ha oda vero Bán a vírus, végünk van. Ezt kell most megakadályozni. Minden leállítását, bezárását kérte a tartomány vezetője, de azért tudni kell, hogy ez a régió az ország gazdasági motorja, szóval nem mindegy. Én szurkolok és remélek. Most jött a hír, hogy döntöttek. Bezárják mindent, kivéve a gyógyszertárakat és élelmiszer boltokat. Muszáj volt.

Toszkánában ma 25 ember halt meg. Néhány napja amikor a Retro rádiónak nyilatkoztam még csak 1 volt. ????

A vírus nagyon fertőző, eszméletlen gyorsan terjed. Ha nem lennének az intézkedések miszerint itthon kell maradni, jóval rosszabbak lennének a számadatok. Ezt kell megérteni.

Pierluigi Lopalco, egy olasz járványügyi szakértő 2020 spanyolnátha járványának nevezte a Covid 19-et. Szerinte nyárig fog tartani, utána is csak óvatosan lehet majd mozogni. Foci eseményeket közönséggel októberre jósolt.

Most „röviden” ennyi. Szóval nincs más hátra mint otthon maradni, sűrűn kezét mosni, fertőtleníteni, immunrendszert erősíteni és kitartani. Itt is, otthon is. Nincs más út! Egyszer mindenki meg fogja érteni. Ha előbb, kevesebben halnak meg, ha később, többen. Ez sajnos ennyire egyszerű!!! Tudom kemény, de tőlem, innen ezt fogjátok hallani. Hogy miért? A vàlaszhoz lapozz a bejegyzés elejére. ????
Puszillak benneteket!
Vigyázzatok magatokra!!!! ❤️