Március 8 Firenze

A helyzet napról napra változik itt, nálunk, Olaszországban. Tegnap délután még láttam, hogy néhányan azért bementek az Uffizibe, mára az ország összes múzeumát bezárták április 3-ig. Az éjszaka a miniszterelnök aláírta azt a dekrétumot, amrly további szigorításokat tartalmaz. Lombardia egész területét karantén alá helyezték. Bennünket ez személyesen érint, ugyanis a férjem egész családja ott lakik. Gyakran megyünk hozzájuk, most egy ideig nem. Az elővigyázatosság volt az oka a szigorításoknak, ugyanis a megbetegedések száma továbbra sem csökken. A legdrámaibb helyzetben az egészségügyi dolgozók vannak néhány Lombardiában található kórházban, ahol az intenzív osztályok tele vannak. Róluk kevesebb szó esik, pedig elképesztően nagy munkát végeznek. Köztük egy közeli magyar ismerősöm, aki magyarként orvosként dolgozik abban a térségben. Le a kalappal a munkájuk előtt.
Ma vasárnap van, elvileg mise és hittan, de tegnap este sajnos arról is értesítettek bennünket, hogy április elejéig misék sem lesznek. A templom nyitva lesz továbbra is napközben, egyéni imádságra, de itt is be kell tartani az 1 méteres távolságot.
Ez a szabály vonatkozik minden vendéglátóipari egységre, bárra is. Drasztikus lépések, áldozatokkal jár mindenki számára, de a miniszterelnök beszédében elmondták, hogy ha most meg tudjuk fékezni a járványt, lejjebb szorítani a megbetegedések számát, akkor hamarabb túl lehetünk ezen. Mindenki csak egy picit kell, hogy hozzá tegyen, picit kell, hogy változtasson szokásain (nincs kézfogás, gyakori kézmosás, 1 méteres távolság tartás, stb), akkor jöhet változás, eredmény. Összefogásra buzdított Firenze polgármestere is, aki szintén önkéntes karanténban van, így otthonról jelentkezett be. A kultúra helyeinek (mozi, színház, múzeum) bezárása nálunk különösen fájó, hiszen Firenze az egyik leggazdagabb város etéren, lényéhez szorosan hozzá tartozik, de ha most meghozzuk ezt az áldozatot, reméljük hamarabb szabadulunk ebből a helyzetből. Addig is boldog nőnapot kívánok én is minden kedves nő olvasómnak! ❤️
Köszönöm, hogy velem vagytok, olvastok, bátorítotok, nagyon jó érzés. ????
A képen éppen az általunk nagyon szeretett Lago Maggiore, ami most karanténba került, de bízom benne, hogy hamarosan megint ott gyönyörködhetünk az őt körülvevő hegyekben, a hattyúkban, a tavon evezőkben. Hamarosan eljön ez is. Túl leszünk ezen. ????