Minden rendben lesz

Ő Viola. Egy olasz barátnőm kislánya. Minden Fiorentina meccsen kint van a szüleivel. Ő az egyike annak a rengeteg gyereknek, akik most otthon töltik a napjaikat. A karantén szükséges, ma már senki nem vitatja. A helyzet komoly, ma már ezt sem vitatja senki. Együttérzünk azokkal, akiket ez a vírus közelebbről is megtámadott, és köszönetet mondunk azoknak, akik az első vonalban harcolnak ellene. A mi csatánk a hétköznapok szintjén zajlik. 60 millió embernek lett most ugyanolyan az élete. Otthon, bezárva kell most kreatívnak, okosnak lenni. A gyerekek tanulnak, a felnőttek irodát alakítottak ki az egyik szobába, főznek, sütnek, tv-t néznek, filmeznek, takarítanak mint még soha. ????

A járvány végig söpör Európán, ez is biztos már. A remény viszont az, hogy a többi ország már tudni fogja mivel áll szembe. Ami Olaszországban történik, precedens értékű. Senki nem gondolt arra január 1-én a pezsgőspohárral a kezében, hogy egy világméretű válság része lesz, azt, hogy hogyan kell egy ilyet kezelni, még kevésbé.
Most már tudjuk. Ez előny. Már csak az kell, hogy mindenki komolyan vegye Magyarországon és máshol is. Az elejétől, kemény fellépéssel, fegyelmezetten, a közösségért, nem csak magunkért. Csak így lehet, nincs más a kezünkben.
Viola is részese annak a kampánynak, ami azt hírdeti, hogy minden rendben lesz. Andrà tutto bene.
Ma este 18 órakor sokan részesei annak a flashmob-nak, amely azt kérte menjünk ki az erkélyre és zenéljünk vagy csak hallgassuk ahogy mások zenélnek. Legalább így kapcsolatban vagyunk, és tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül és én mindig hozzáteszem nem vagyunk a legrosszabb helyzetben.
Ez a két hét megmutatja mit tudunk együtt elérni. Eléri-e vajon a megbetegedések és halálozások görbéje a tetőfokot? Onnan már könnyebb lesz, csak most még ki kell tartani. Nem csak itt. Otthon is, Magyarországon.
Forza e coraggio. Andrà tutto bene. ❤️