Nyomós indok

60 millió ember karanténban Olaszországban. Mindezt azért tesszük, hogy megállítsuk a vírus terjedését segítve ezzel azokon akiknek komoly problémájuk lehet abból ha elkapják, illetve azokon akik küzdenek a már megbetegedettek életéért. Ez most a mindennapi feladat. Őszintén szólva nem könnyű. De naponta vigasztalom magam azzal, hogy másoknak sokkal rosszabb és ez egy igencsak kicsi áldozat, amit még tudunk tenni.
Igen ám, de ez a 60 millió olasz kell, hogy tartsa a lelket egymásban. Ismervén őket, tudom, talán nincs még egy nép akinek nehezebb egy 2 hetes karantént megtartani. Mert az élet a piazzákon, a bárokban, a pizzériákban, vagy a nagy családi asztal körül zajlik. Hogy vészeli át ez a nép a szobafogságot kijárási tilalommal? Részben (egyre kevesebben, reméljük folyamatosan) engedetlenséggel, amit az ellenőrző szervek keményen büntetnek ma már. Másrészt humorral. Szülői WhatsApp csoportokban, Facebookon, video megosztó portálokon folyamatosan érkeznek vicces képek, videók, összegzések a helyzetről. Esténként megnézem őket és jókat nevetek. Bár lenne min keseregni, de mégis van a helyzetnek egy tragikomikuma, hiszen nem mindennapi ez az egész, és néha valóban vicces pillanatok adódhatnak a szoros, bezárt együttélésből. Azt is mondják az előrejelzések, hogy a karantén után a legnagyobb rohamra a pszichológusok és a válóperes ügyvédek számítsanak. ????
Az egyik kedvencem az alábbi kép, amelyen egy kutyus látható az un. „autocertificazione” – vel a kezében, ami az egyetlen legális jogot jelenti a kimozdulásra. Ki kell tölteni és magunknál tartani ha bárhova megyünk. De legyen ám nyomós indok rajta! Különben baj lesz! ???? A kutyus gazdája úgy gondolta betartja a szabályokat, ráírta a kutya nevében: „kakálni kell”
Szerintetek elég nyomós indok? ????