Újév Firenzében (március 25)

Ma van az újév napja Firenzében. Mielőtt még azt gondolnátok, hogy megőrültem a karanténban ???? (még nem), elmagyarázom. Március 25-e nagyon sokáig az újév kezdetét jelentette itt, Firenzében és a szomszédos vàrosállamokban. Olyan mint most a január 1. Nem véletlenül esett erre a napra a választás azért. Ezen a napon történhetett az angyali üdvözlet, vagyis az az esemény, amikor egy angyal közeledett Máriához és elmondta neki, hogy egy fiút fog szülni. Hú, de sokan megfestették ezt a jelenetet. Köztük Leonardo da Vinci, a Mester, csak így hívom ????. Az ő képe pont itt, Firenzében van, az Uffizi galériában. (Most szintén szabadságon ????)
Mivel Európa többi része máskor ünnepelte az újévet, ez mindig problémát okozott, így 1750-ben arról döntött Firenze város, illetve a Toszkán Nagyhercegség vezetése (akkoriban egyébként itt a Habsburg család járt az élen), hogy ezentúl ők is január 1-én ünneplik az újévet.
A firenzeiek ma sem felejtették el ezt a szokást és minden évben megünneplik zenés felvonulással a belvárosban. Idén sajnos ez az ünneplés elmarad, de jövőre mindenképpen bepótoljuk. A képeken a tavalyi ünnepséget látjátok.
Szóval, boldog új évet kívánok nektek Firenzéből!!!! ❤️ Jó alkalom ez az újrakezdésre, az újragondolásra, felkészülésre. Kívánom, hogy jöjjön valami jobb, szebb, teljesebb mindannyiunk életében!!! ????