Borgo

Borgo. Ezt a szót mostanában sokat halljuk, hiszen a legújabb utazási trendekről szóló írásokban említik. Vagyis ebben az évben népszerűek lesznek a kis falvak, elszigetelt települések, ahol biztonságban, magukban lehetnek a látogatók betartva az előírt távolságot. Hát, utána jártunk ennek és ma délelőtt ellátogattunk egy ilyen borgoba (falucskába). Egyedüli turisták voltunk. Mindenki előre köszönt, maszkban, egymást elkerülve közlekedtünk az egyébként teljesen kihalt utcácskákon. Nagyon tetszett a természet közelsége, a csend, a madárcsicsergés, a ki tudja hova vezető ösvények, a kitett virágok, de a legjobban a letűnt századok maradványai. Egy XIII. századi Városháza, egy elhagyatott kis bástya féle és egy kis tisztáson, a régi városfal alatt egy kápolna. Mára már tudok „olvasni” az épületekből. ???? Vagyis a kő és tégla rétegek sokmindent elárulnak.
Talán öregszem de érdekelnek ma már a különleges virágok, a madarak, a senki által nem ismert ösvények, nemzeti parkok is.
Biztonságban itt, Firenzében is biztonságban érzem magam, de itt más típusú csodák várnak. A héten ellátogatok a Pitti palotába, az Uffizi galériába és még sok helyre. Ezt is szeretem. Ez is felfedezés, élmény, tanulás.
Szóval szépen kiegészítik egymást a programok. Város biztonságban, vidék biztonságban. Ez a lényeg. Várom már hogy gyertek és meséljek, ne csak a telefonomnak. ????