Idegenvezető Firenze

Firenze új idegenforgalmi kampánya Dáviddal.

Firenze városa az egész világon ismert szépségéről, kincseiről, páratlanul gazdag örökségéről. Nem szokott kelleni a reklám. Most viszont, Covid után más a helyzet. A polgármester arra kényszerül, hogy amerikai, nemzetközi TV csatornákon szerepelve segítséget kérjen, valahogy úgy mint 1966-ban az árvíz után. A segítség egyfajta anyagi támogatás, ami megmentheti a csődtől. A firenzeiek nem feltétlenül értenek egyet ezzel, hiszen tartanak attól, hogy külföldi befektetők kezébe kerülnek épületek, intézmények, akár múzeumok is ezáltal. Enélkül a segítség nélkül azonban a város nem tud talpra állni. Fog majd kapni a kormánytól is, de csak mint egy olasz város a sok közül. Addig is Dávid elindul város imázs útjára, hátizsákkal, pólóban könnyedén és arra biztatja a még hezitáló utazni vágyókat, hogy nézzék meg Firenzét. ????
Szívből kívánom, hogy sikerüljön talpra állni, akkor is ha nagy árat fizetünk érte. Nem csak a polgármester, hanem még sokunk.
De Firenzének a jövőben sem kell reklám. Csak meghalljuk a nevét, és csak úgy tódulnak a fejünkbe a megtekintendők, felfedezendők, kincsek. Én, mint idegenvezető, a város egyik „nagykövete” pedig a magam kis eszközeivel csinálok kedvet a Toszkánába vágyóknak. ????