Michelangelo szülőháza

Michelangelo Buonarroti született 1475. március 6-án Caprese várában. Itt rögtön meg is állunk, ugyanis a hivatalos papírokon 1474 március 6-a található. Miért is?
Hmmm. Ez a sztori nagyon is firenzei, ugyanis születési dátumát, az akkor használatban lévő firenzei naptár szerint állapították meg, ami március 25-ét tekinti az újév kezdetének.
Apja, Ludovico, Caprese várában teljesített podestà, vagyis olyan polgármester féle feladatot a Firenzei Köztársaság megbízásából.
Ma, a Caprese Michelangeloban berendezett múzeumban található Ludovico feljegyzésének másolata a születésről, illetve a keresztelésről.

Michelangelo munkáinak másolatai láthatóak, illetve modern alkotások, amiket szinte biztosan az óriás ihletett.

Michelangeloról hallott már mindenki, de vajon tudjuk-e mitől volt különleges, miben tért el kortársaitól. Milyen volt ő? Kik vették körül? Milyen volt a személyisége, voltak-e ellenségei, barátai, szerelmei?

Pont ezekre a kérdésekre talàlunk vàlaszt, mialatt Firenze utcáit koptatjuk együtt a vendégeimmel, hiszen a város ahol legtöbb alkotás található Firenze. Talán Rómával vetekedhet, de Firenzéhez ezer szállal kötődik.
Nekem ma sikerült a világ legjóképűbb férfiának szemébe nézni. ????????