Idegenvezetés Firenzében (Botticelli)

Sandro Botticelli nevét mindenhol ismerik a világon. Sőt, a világ minden tájáról érkeznek (most nem, de érkezni fognak ????) csak hogy lássák azt az arcot, amit csak ő tudott olyan gyönyörűre megfesteni. Igen, a Vénuszét, vagy a számtalan Madonnáét, vagy Flóráét. Olyan mintha minden alkotásában egyetlen arc köszönne vissza. Mintha mindig csak egy nőt akart volna ábrázolni. A múzsáját, a szerelmét.

Csakúgy mint Botticelli, mindannyiunk volt már szerelmes, ismerjük ennek az erejét, energiáját, de gondoljunk csak bele, Botticelli nem csak az élete gondolatait szánta ennek a hölgynek, hanem utolsó kívánsága szerint, ennek a hölgynek a lábainál akart örök nyugalomra térni. Micsoda elköteleződés! Micsoda érzelem, csodálat ami egy egész életen át tart és még azon túl is?!
Botticelli itt, Firenzében nyugszik az Ognissanti templomban. Néhány napja jártam ott.
Története, tehetsége, varázslatos nőábrázolása, na és férfiúi szerelme sokakat megihletett. Éppen ezért egy kis fonott kosarat tettek sírja mellé, amelybe el lehet helyezni a saját üzenetünket.
Ottjártamkor csak belenéztem ebbe, és németül, angolul, olaszul, oroszul találtam leveleket.
Botticelliről és szerelméről is fogok mesélni jövő szombaton este 8-tól a „Szerelmi legendák Firenzében” c. előadásban. És sok, hasonló legendás szerelemről. Ha van kedved, tarts velem! Részletek az eseményeknél. ❤️