Idegenvezetés Firenzében (látogatás az „orrnál”)

Nagy megtiszteltetés ért tegnap. Firenze egyik legismertebb „orrával” találkozhattam. Ő az, aki parfümöket, kizárólag természetes alapanyagú kozmetikumokat alkot, céget vezet és amit szerintem a legjobban szeret, élményalapú „idegenvezetéssel” feltárja világát az arra kíváncsiaknak.
Hát, mondanom sem kell, én az voltam. ????
Hacsak tehetem elmesélem a vendégeimnek, hogy Firenze nem csak a reneszánsz bölcsője, hanem az illat fővárosa is, ami ezer szállal kötődik a múlthoz.
A találkozót Ria, a Toscaneria.hu tulajdonosa szervezte. Biztosan emlékeztek, a tavaszi nyereményjátékunk díjait is ő ajánlotta fel. Megkért, hogy nézzem meg partnerük, Antonio újonnan nyílt üzletét és írjak róla egy cikket. Nagyon szívesen vállaltam a felkérést, hiszen a felfedezés a legnagyobb mozgatórugóm és Firenze sosem fogy ki az újdonságokból.
Üzletük emelete egy „élmény emelet”, hiszen a virtuális valóság segítségével részt vehetsz egy igazi olivaszüreten, fent ülhetsz egy traktor tetején, ami a feldolgozás következő állomására visz. Megláthatod hogyan is készül az olíva olaj és mindez egy relax szobában ülve.
A falon elhelyezett esszenciák megszagolása következik magyarázattal természetesen, mi hogyan készül, honnan származik, mire jó. Itt kinyílik egy titkos kis ajtó és az olaj kóstoló sem marad el. De nem ám csak úgy, hogy lenyeljük. Antonio érti csínját-bínját.
Az emelet varázslata után újra lent találom magam és megpörgethetem a szerencsekereket, amivel mindig mindenki nyer. Ajándékba kaphatsz egy szoba illatosító mintát, kis próba csomagot, utazó szettet arcápoló termékekkel. És persze kedves szavakat. Az én napomat bearanyozta. Minden percét élveztem.
Jövök majd a cikkel. ????