Idegenvezetés Firenzében (San Lorenzo)

Firenzében a megfejteni való titkokból nincs hiány. Mindig tanulunk, kutatunk de bizonyosan maradnak kérdések.

Ilyen hatalmas rejtély az a freskóba öntött konstalláció, mely Firenze két templomában is megtalálható. 1442. július 4-e. Annak a bizonyos napnak a csillagállását láthatjuk mind a Santa Croce mind a San Lorenzo templomban is. De vajon miért volt ennyire fontos ez a dátum, hogy ilyen jelentőségteljesen akartak megemlékezni róla?
Elképzelések, hipotézisek vannak természetesen, de nyitott kérdés maradt a mai napig is.
Annyi bizonyos, hogy a Mediciek is „benne voltak”, hiszen a San Lorenzo templomot méltán nevezhetjük hozzájuk tartozónak. ????????
Szombaton este mesélek Cosimoról, akinek sírja néhány lépésre található ettől a sejrestyétől (a képemen).Üdvözlöm az új tagokat akik mostanában csatlakoztak kis közösségünkhöz. Nagyon örülök nekik.
Talán a régebbi olvasók már tudják, de azért pontosítok, hogy a szombatra meghírdetett online esemény az én előadásom lesz a Medici családról.
Várok mindenkit, akit érdekel kik is voltak, honnan indultak, hogyan tettek szert befolyásra, milyen elvek szerint éltek, stb. Szót ejtünk arról a bizonyos napról is. ????Asztrológiához értők előnyben! ????
A részleteket az esemény leírásában találjátok.
Szép estét nektek!