Szüret Toszkánában

Szüret Toszkánában
Mi lenne ha beengednék “külsősöket” a szüretembe? Mi lenne ha élményt alkotnék másoknak? Ezeket a kérdéseket tette fel egy Firenzétől 30 kilométerre lévő vidéki szállásadó és borász. Megalkotta a programot, meghírdette és jöttek Bolognából, Milánóból és Firenzéből mi.
Szüreteltünk térdig sárban, traktoron ültünk, mezítláb szőlőt tapostunk, reggeliztünk, ebédeltünk, üzemet látogattunk, pincében jártunk, bort kóstoltunk, beszélgettünk, uzsonnáztunk és közben eszméletlenül jól éreztük magunkat. Reggeltől késő délutánig. Gyönyörű helyeken járva, kedves, vendégszerető emberekkel és hozzánk hasonlóan teljesen tapasztalatlan városiakkal. Mindezt egy nagyon hűvös szeptember végi napon.
Toszkánában a lenyűgöző városoknál csak a vidéket szeretem jobban. Látni a dombon megülő reggeli ködöt, a poszterszerű kilátást, a szőlőtől roskadozó töveket, a friss levegőt, a kacskaringós utakat…….. Mindezzel ma feltöltődtem, elvittem magammal az energiáját és ha szerencsém van, a képekből átjön nektek is. ❤️
Mindig az élmény a lényeg. Ez marad meg, ez tölt, gyógyít, vonz, békít. Én ebben hiszek, így dolgozom, ezt adom, ebben “utazom”. ???? Legyen szó Facebook posztról, idegenvezetésről, online vagy offline előadásról, programajánlásról.
Ha van kedvetek, tartsatok velem ezen az úton. ❤️