Toszkána vörös zóna (november 13)

Toscana vasárnaptól vörös zóna!!
Roberto Speranza, egészségügyi miniszter délután írta alá a határozatot.
Szépen haladunk lefelé a létrán. Két hete sárgaként kezdtük, majd néhány nap múlva narancssárgák lettünk, most pedig vörösek. Egy napunk maradt felkészülni mert vasárnaptól minden olyan üzlet bezár, ami nem élelmiszert árul. Nyitva maradnak az újságosok, fodrászok, tabakosok és gyógyszertárak. A lakóhelyet elhagyni csak megfelelő indokkal lehet, vagyis munkába menet, kiskorú elkísérését az iskolába, merthogy az iskola 14 éves korig nyitva marad.
Sport tevékenységeket csak otthon és a lakóhely közvetlen közelében lehet végezni. A várost elhagyni nem szabad, sőt valós indok nélkül a lakóhely környezetét sem.
Dejavu! ????
Nem jó hír, engem mellbe vágott, nem számítottam rá. Bár tudtuk, hogy kritikus a helyzet a kórházakban, de remèltük még kihúzzuk a következő “felülbírálatig”. De nem. Campania tartomànnyal együtt csatlakoztunk a többi már vörös zónához.
Az áldozatot meg kell hozni, mondja Conte mert összeroppan a teher alatt az egészségügy, ha még nem történt meg. Speranza határozottan mondta: Tutti! Senza eccezione. Vagyis mindenkinek, kivétel nélkül ki kell vennie a részét ebben a harcban.
Míg tavasszal elsőként küzdöttünk, most mindenhol tart a meccs Kanadától Magyarországig. Az intézkedések hasonlóak, eddig talán próbálták mindenhol menteni a gazdaságot, de most már a Covid erre sem nagyon ad lehetőséget.
Az általános iskolákat még viszik mondván, hogy a gyerekek között nem jelentős a fertőzöttség. Őszintén mondom ez tartja a lelket bennem, hogy legalább ők ezt megkapják. Jövő héten már tenisz sem lesz, valószínűleg hittan sem. A karácsonnyal sem kecsegtetnek. A szakértők szerint pont addigra lemehet a görbe, de semmit sem kockáztathatunk.
Na, de ne is szaladjunk ennyire előre. Holnap még elmegyünk füzetet venni meg talán egy messzebbi henteshez.
Nagyratörő tervek, ugye? ????