La gastronomia

A “gastronomia”, mint “csemege üzlet” szerű jelenség minden földi jóval kecsegtet. Frissen készített egytál ételek mellett sajtokat, sonkákat, halas ételeket, olivabogyót, bort, kenyeret találni. Egyszóval, éhes vagyok, betérek, ebédszünetem van, betérek. Nincs a közelben szupermarket, betérek.

Ezeket a helyeket imádom. Egyszerűen elvarázsolnak, jobban mint egy étterem.
Ma készítettem ezeket a képeket az Arno túloldalán egy három fiatal srác által működtetett gastronomiaban. Itt lehet beszélgetni, ezt ajánlanak, azt kostólhatsz, jaj még ez is van, mérnök úr, jöjjön hátul már elkészítve az ebédje, most sült ki a lasagne, kér, Signora?
Hát, ilyen volt a légkör ma is. Olivabogyóért mentem, de a lasagne-t és a friss schiacciatat nem hagyhattam ki.
Következő állomás Marco hentes volt, ahol megrendeltem a karácsonyi töltött pulykamellet, vettem jegyet a tombolára, elbeszélgettünk, előjött a nonna hátulról és elmagyarázta hogyan is kell majd megsütnöm. Egy kis fehér bor, mi raccomando, signora, fontos, nem kell már só, be lesz fűszerezve.
Néhány üzlettel arrébb folyó bort mérnek, majd a piacra talàltam halassal és egy virágosra ahonnan olyan erővel tódult ki a fenyőillat….. és adventi koszorút is talàltam, amit kevesen árulnak.
Ó, ez a városrész megér egy sétát. Firenze egy kicsit más szemmel. Fel is veszem a túra ajánlatok közé. ????