Idegenvezetés Toszkánában

Benvenuti in Toscana!
Üdvözöllek Toszkánában!
Lehet ez a mondat élettel teli és lehet végtelenül elcsépelt.
Mert végülis mi Toszkána sikere? Miért vágyunk ide? Miért utazunk olyan sokat? Miért fizetünk, hogy lássuk?
A ciprusfákért? A Dómokért? A finom ételekért?
Valószínűleg ez is benne van. Sőt!
De ezek lehetnek akár mindenki Toszkánája.
A kérdés az, hogy a te Toszkánád mi.
Te mit keresel? Mire vágysz? Mit viszel haza belőle?
Tavaly nyáron egy házaspárral négy napot töltöttem Toszkánában, több helyen. Jártunk templomban, múzeumban, ebédeltünk, panorámát néztünk, római fürdő romot, parkolót kerestünk, beszèlgettünk sokat.
Mégis, egy jelenet maradt meg bennem nagyon mélyen. Azt kérték, hogy Firenzében a Piazza della Signoria-n üljünk le egy bár teraszán egy pohár Aperollal, szemben a Palazzo Vecchioval és én csak meséljek. Ez volt az álmuk.
Leültünk a júliusi árnyékban és ott valami fentről eltalált. Ömlöttek belőlem a sztorik, ráéreztem mi fér bele ebbe a jelenetbe, mi teremt többet ha elmondom. Csak ültünk, ők csöndben figyeltek és éreztem, hogy nem áll meg nálam az az energia, amit elkaptam, hanem telibe találja őket, sőt, még a szomszéd asztaloktól is oda-oda fordultak néha hallgatva a mondandómat.
Na, ez az, ami a te Toszkánád lesz!
Ezt viszed el magaddal haza. Azt a pillanatot, azt az érzést! Akárhol, akárkivel, nem tudod előre, de eltalálhat. Ezt várjuk, ezt keressük.
Amikor felálltunk az asztaltól, tudtam, hogy ez nem egy szokványos idegenvezetés volt, de egyáltalán nem érdekelt mert csak csillogó szemeket láttam.
Ez az, ami mozgat!
Ezek a pillanatok, amikért megéri!
Legyen akár online előadás, offline előadás (mindkettő hamarosan ????), családi idegenvezetés, írás vagy beszélgetés.
Sokszor átéltem már hála Istennek és szeretném még nagyon sokszor!
Mert ha én kimondom, hogy: Benvenuti in Toscana! Akkor tudom jól, hogy a pizza, kávé, fagyi háromszögön jócskán túl fogunk lépni, úgy, hogy mind a hármat meg is kóstoljuk! ????
A januári évindító lendület még mindig tart és lassan átvàlt valósággá a tervezés. Vele együtt jön az izgalom, vajon fognak-e az új témák tetszeni az új online progiban, Dantét megszeretitek-e otthon és vajon milyen fantasztikus vendégeket ismerhetek meg idén.
Remélem igen, mert ugyanaz az energia van benne, mint ami akkor, ott, a Piazza della Signorián elkapott azon a júliusi délutánon.
Ha innen jön bármi, az visz is mindent. ????
Tartsatok velem!
Szép estét nektek! ????
Benvenuti in Toscana! ????