KIss Eszter idegenvezető Firenze

Mai program: fogorvos

9 óra 30 perc.

Fogorvosi szék.

Giandomenico, a kis osztálytárs apukája az orvos.

Elmagyarázza mi fog történni. Olyan lelkes, hogy alig várja, hogy munkába kezdjen. Én kevésbé, de hát ha muszáj…… ????

Ebéd előtt beugrom a coop-ba főzőtejszínért mert a kisfiam ma “pasta al salmone”-t rendelt. A pénztárnál mindig szembesülök azzal, hogy mindenki mennyire türelmes. Sokáig várunk, a kasszások lassúak, elcsevegnek a vevőkkel és senki srm ideges csak én.

Egy idős hölgy odasúgja a pénztárosnak, hogy a zöldség osztályon a salátákról túl sok levél hullott le. Hívja a főnökét, jön, intézkedik, meghallgatja a nehezen mozgó hölgyet, megköszöni az észrevételt és elköszön. Arrivederci, signora!

Közben én sort váltok, nincs türelmem ehhez, de azért ez elgondolkodtat, hogy hogy mindenki ennyira ráér. ????

Délután csomagot adok fel. Gyűjtőpontot keresek és találok egy egészen pontosan a google által 1 csillaggal jutalmazott utazási irodában. Végtelenül kedves perui lány, aki olyan lelkesen mosolyog miközben lecsippantja a kódot, hogy hálásan megköszönöm és már libbenek is tovább.

A suli előtt megbeszéljük az anyukákkal, hogy elvisszük a gyerekeket a parkba focizni. Mi beszélgetünk, ők fociznak. Szuper jó mert ebben a legjobb partnerem Cinzia, az osztálytárs babysitter-e. Imádom ahogy nevet, amilyen bölcs, és olyan kedves és türelmes az olasz gyerekekkel, amilyen én sosem leszek. ????

Elbúcsúzunk, hív a webszerkesztő, aki vendégből lett partner. Felidézzük, hogy egy éve velük róttam itt az utcàkat. ☺️

Az emailek esti zuhataga is megérkezik. Pont van helyem egy házaspàrnak péntekre. Elküldtem a foglalást is a következő utunkhoz, a fülhallgatókat megrendeltem, az asztalt lefoglaltam, a képeket letöltöttem, az ajánlatkérést elküldtem, a nyári gumi cserére időpontot egyeztettem (nem ér nevetni! Igen, még csak most ????) és a számlákat kifizettem.

A lazacos tészta is finom lett. Hozzá pedig a Párma mellőli habzó fehérbor tökéletes.

Most kanapé, egy kis bambulás, aztán “buonanotte”.

És ez egy “szabadnap” volt! ????

De imádtam!

Na jó, a fogorvost holnap lecserélem a fodrászra. ????

Csodás estét nektek! ????