Nőnapi gondolatok

Nőnapon mindig apukám üzenete az első. Nem tudja senki megelőzni. Korán reggel megírja a lányainak.

Ma is így volt!

Aztán jönnek a többiek is.

Olaszországban mimóza virág, vagy mimóza torta. Vagy mindkettő.

A kávézóban ülve azon gondolkodom, a díszleteken túl miről is szól ez a nap.

Arról, hogy a férfiak becsülve a nőket, szépeket mondanak, jókat kívánnak? Akár!

Vagy csinosan felöltözünk mi, nők és elmegyünk a párunkkal vacsorázni? Akár!

Vagy csak szeretjük, hogy nők vagyunk és azzal a mosollyal járunk a világban, hogy egyedi és megismételhetetlenül csodálatos a lényünk? Igen!

A férjem reggeli bókjait, dícséreteit hallgatva, eszembe jutott egy gondolat, miszerint valóban az odafigyelés a leghatásosabb ránctalanító egy nőnek. De vajon milyen lehetett korábban nőnek lenni. Vastag, kényelmetlen ruhák, cipők. Folyamatos terhességek, szerelem házasságon kívül, vágyakozás, egészségügyi ellátás hiánya, szobafogság, vagy megterhelő munka.

Persze vannak kivételek, mint Eleonora, I. Cosimo de Medici felesége, aki szerelemből ment férjhez, a férje kényeztette, önálló döntéseket hozott, befektetéseket intézett, uralkodott, gyerekeket szült és még szerencsejátékozhatott is.

Vagy Anna Maria Luisa de Medici, aki mindent elkövetett, hogy családja örökségét Firenzében tartsa, amikor a családnak leáldozott.

Vagy Bajországi Violante, aki özvegyként érkezett Siénába és rendet tett kormányzónőként, sőt még a városiak szívébe is belopta magát.

Nem volt kérdés számukra, hogy hozzájárulhatnak egy család, egy város, egy hercegség életéhez. Nem! Tudatában voltak, hogy lényük megállíthatatlan, ha ezt választják, összehasonlítás, méregetés, versenyzés nélkül.

És akkor még nőnap sem volt! Se mimóza, se torta! 🙂

Boldog nőnapot kívánok nektek!

Ha bárki azon gondolkodik, hogyan tudna nekem örömet okozni nőnap alkalmából, akkor jelentem, végtelenül örülök amikor az alábbi linkeken véleményt/értékelést írtok. Nagy kincsek ezek nekem. 🙂 Köszönöm ha szántok rá egy percet!

Facebook vélemény írása: ITT

Google értékelés: ITT

Szép napot!

Eszter