Hello, tavasz!

“Lenne kedved hírlevelet írni, Eszter?” írta kedvesen Szilvi a minap. Meglepett a dolog, hiszen általában én küldöm át neki a szöveget, a képet és kérem, hogy rendezze egy szép, küldhető emailbe.

“Ó, tényleg! Köszi. Írok, persze!”

De miről írjak? Jött a kérdés. Mert a hírlevél, az nekem egy aktuális gondolat, egy esemény, egy élmény megosztása.

Most sem kell másként lennie. A nagyon is velünk pulzáló tavaszról fogok írni. Döntöm el gyorsan és a nap rendkívül erős sugaraiban fürdőzve a teraszon, már formát is bont a dolog.

A tavasz idén sokkal többet jelent nekem, mint korábban. A hosszú, kihívásokkal, belső küzdelmekkel, változásokkal teli tél után óriási örömmel fogadtam a szezon első vendégeit a március 15-ei héten.

Ramonával és a párjával bejártuk egész Toszkánát és angolul ismertettem mindent nekik. Wow! Erős kezdés!

Majd jött Eszter és csapata, mérhetetlen jókedvvel. Zoltánék érdeklődő szempára olyannyira motivált, hogy mindent is elmeséltem nekik. Boglárka és Kelet-Magyarországról érkező családja és ízes beszéde pedig visszavitt a gyökereimhez.

Csodás volt! Újra munkában! Firenze! Toszkána! Csodás emberek!

Hamarosan folytatódik a sor, és én már alig várom.

Addig is a háttérben sok a munka, újdonságok készülődnek, amikről hamarosan beszámolok.

Ideje lesz felvállalni, hogy az idegenvezetés mellett más szenvedélyeim is vannak, amiknek ti is részesei lehettek hamarosan.

Addig is, ahogy az év ezen szakaszában lenni szokott, gyűjtjük az élményeket. Jó elmerülni a biztonságos múltban egy tárlatvezetés során a San Marco múzeumban. Felfedezni a Boboli kert XVIII. századi citromkertjét, megnézni egy XVI. századi lovasszobor felújítási munkálatait a Piazza della Signoria-n, és egy régi meghívásnak eleget téve, elutazni Torinoba, ahol a világ második legnagyobb Egyiptomi Múzeumán kívül hangulatos terek, antik kávézók, végtelen árkádsorok és rendkívül finom helyi specialitások vártak.

A tavasz mindez! Most, jobban mint eddig valaha, az újjászületés, a hála, a felfedezés, a tehertől való szabadulás, a mély levegővétel, a friss illatok, az új lehetőségek, találkozások, ízek időszaka.

Érezd! Éld meg! Ha hív, menj!

Mág pár nap és érkeznek az áprilisi vendégeim, akikkel új kalandok várnak ránk. Van, aki a gasztronómiára kíváncsi, van, aki Daniela aranyműves műhelyét választotta, és van, aki San Gimignano tornyába szeretne felkapaszkodni velem. Az igények, történetek, hátterek mindig mások, de pont ez benne az izgalmas. Bár úgy tűnik, hogy én alakítom a túrákat, de valójában mindig alkalmazkodok a vendégekhez, mert ez róluk szól.

Nagyon várom őket, hiszen megtiszteltek a bizalmukkal.

Csodás tavaszt kívánok nektek!

Eszter