TÖRTÉNELMI UTAZÁS

Hello. Itt Egyiptom


Velem is megtörtént.

Voltál már úgy, hogy egy nyaralás, kirándulás helyszíne annyira megfogott, hogy már ott eldöntötted visszatérsz?
Velem is megtörtént.
Egyiptomban. Mesevilága, különleges fűszer illata, ezer arca, kincsei, letűnt, szinte láthatatlan világa magával ragadott. Éreztem, hogy lenne még mit felfedezni sivatagjaiban, oázisaiban, templomaiban, múzeumaiban.
Az élmény viszont megosztva jó, így csavartam egyet a visszatérés tervén és így született meg a “Hello. Itt Egyiptom” út.
A célja az, hogy együtt töltsünk egy fantasztikus hetet a fáraók földjén.

Most itt az alkalom, hogy velem tarts!

8

nap

7

éjszaka

7

város

6

Unesco
helyszín

Firenzei idegenvezetőként tartottam már Egyiptom témájú előadás sorozatot, tárlatvezetést többször is a firenzei Egyiptom múzeumban, sőt, elvégeztem egy online, olasz nyelvű tanfolyamot „Az ókori Egyiptom megismerése” címmel a firenzei székhelyű Camnes University szervezésében, mégis lelkes amatőrnek indultam neki az álmom megvalósításának.

Az utazás szervezésben segít Emese, aki tapasztalt egyiptomi utazó, és egész életét Egyiptom kincseinek kutatásának szánja. Nem mellesleg Emese egyedi egyiptomi körutak szakértője, így megnyugtató számomra, hogy minden apró részletre figyel, és ahogy én szoktam Firenzében, kényezteti az utasait.
A programot együtt állítottuk össze. Tanácsai, tapasztalatai, és az én elképzelésemnek, vágyaimnak megfelelő élmények kerültek bele. Olyan szuper lett, hogy már alig várom, hogy indulhassak!

A hét során felfedezzük az ezerarcú Kairót, a Níluson hajózunk és a partján megismerkedünk olyan városokkal, amiknek a folyó adott életet. Ó, ha azok az oszlopok beszélni tudnának!
A fakultatív programok pedig lehetőséget adnak arra, hogy mélységében vagy éppen magasságában is megéljük azt, amit ez a különleges ország kínál látogatóinak.

Időpont:
2024. november 22-29.

Az utat Eszter álmodta meg. Emese terelte mederbe és a Temo Tours szervezi.

&


Kinek ajánlom:

  • annak, aki szeretné megismerni Egyiptom látnivalóit
  • annak, aki vágyik arra, hogy a több ezer éves történelem megérintse
  • annak, aki megbízik az általam összeállított program különlegességében
  • annak, aki a felszínen túl, a mélységekre is vágyik
  • aki mindezt egy klassz csapattal szeretné megélni

Élményeim képekben


Részletek

A részletes programot itt találod!
Információ és jelentkezés:
Társszervező: Emesés Egyiptom, [email protected]
Farkas Emese, www.emesesegyiptom.hu