ONLINE UTAZÁS

TOSZKÁNA,
DE HOGYAN?

kerekasztal beszélgetés

“Hátborzongató, hogy voltam Toszkánában, meg nem is. Hogy íme, elutaztam Arezzo mellett, és hogy arra van valahol Siena, és én nem mentem oda. Ki tudja, eljutok-e még valaha Sienába, ha most nem megyek el?”
Szerb Antal: Utas és holdvilág

Ki ne álmodna Toszkánáról?

A ciprusfákkal szegélyezett, hosszú sétányokról, amik egyfajta luxus villához, vagy egy dombtetőn épült templomhoz vezetnek. A lankás dombokról, amik tetején parasztházak, kőből épült gazdaságok csücsülnek. A szőlőültetvények hosszú sorai pedig finom borokról mesélnek. A középkori kisvárosok villákkal, tornyokkal, macskaköves utcácskákkal. A tengerpart pedig hívogató tud lenni egy forró nyári napon.
Firenze ezer története, Siéna titkai, San Gimignano tornyai, Lucca templomai mérhetetlen gazdagságról árulkodnak és meglátogatásuk során úgy érezhetjük, hogy szinte elveszünk rengeteg kincsében.

Toszkánának rengeteg arca van!

Minden látogató maga dönt arról, hogyan szeretné felfedezni, hogyan készül a nagy találkozásra, mit visz el belőle.
Erről fogom kérdezni meghívott vendégeimet január 27-én, pénteken este 20 órakor egy kerekasztal beszélgetés alkalmával. Mindannyian vendégeim voltak Firenzében, Toszkánában, így együtt élhettünk át apró csodákat, amikről szintén fognak majd mesélni.

Ismerjétek meg őket!

Sobor Anikó

Toszkána
egyedül

felfedező

Makkos Kinga

Toszkána
kerekesszékkel

ddd

Szél Krisztina

Tizenharmadszor Firenzében

örök visszajáró

Böle Ferenc

Toszkána
kisgyermekekkel

családos utazó

Brindzik Mariann

Hogyan hozzuk haza a toszkán gasztronómiát?

Pár falat boldogság konyha

Péntek Mária

Lelkesedésből saját vállalkozás

www.toscaneria.hu

Császár Ildikó

Hogyan dolgozzuk
fel Toszkánát?

pszichológus

Zombori Réka

Hogyan használjuk olasz nyelvtudásunkat?

olasz tanár

Simek Anita

Toszkána tinédzserekkel

Kiknek ajánlom?

  • azoknak, akik Toszkánát választották idei nyaralásuk, kirándulásuk célpontjának és szívesen hallgatnak élménybeszámolókat
  • azoknak, akik Toszkánát választották idei nyaralásuk, kirándulásuk célpontjának és szívesen hallgatnak élménybeszámolókat
  • akik vágynak Toszkána felfedezésére, de bátortalanok körülményeikkel útnak indulni
  • azoknak, akik kíváncsiak arra mit adhat egy idegenvezető toszkán nyaralásukhoz
  • kiváncsiaknak

A kerekasztal beszélgetés 2023 január 27-én volt.
Természetesen ez az esemény is visszanézhető.
Az alábbi linken tudsz regisztrálni. Ezt követően visszanézheted.


A beszélgetés moderátora:
Kiss Eszter

Firenzében élek több, mint 10 éve olasz férjemmel és fiammal.

Útkeresésem során rábukkantam arra a kincsre, amit Firenze és Toszkána kínál az ide utazóknak. Történelmi összefüggéseinek, művészeti remekműveinek, egyszerű de ízletes gasztronómiájának titkát kutatva idegenvezetői képesítést szereztem, amely lehetőséget ad arra, hogy másokkal is megosszam tudásomat, felfedezéseimet.

A „Hello. Itt Firenze” Facebook oldalt pont ezért hoztam létre. Nem tudtam és nem akartam magamban tartani mindazt a szépséget, ami itt körülvesz és része a mindennapjaimnak. Az évek során észrevettem azonban, hogy a történelmi szereplők életútjának ismerete sokkal többet adhat nekünk modern embereknek, mint gondolnánk. Azok az igazságok, felfedezések, amikről azt gondoljuk, hogy a mi korunk sajátja, valójában már régen ismertek. Megfejtették, megélték már.

Az online programom célja, hogy a múltból kiemeljek olyan szereplőket, akiknek élete akár megváltoztathatja a miénket. Ha készek vagyunk meghallani üzenetüket, hozhat fordulatot számunkra is. A téli, bekuckózós időszakban egy olyan utazásra hívlak, amely bár a kanapéról indul, mégis nagyon messzire visz.

Kiss Eszter

Firenzei hivatalos idegenvezető


Feliratkozok

Ezt az űrlapot reCAPTCHA védi, a Google Adatvédelmi irányelvei és Általános Szerződési Feltételei az irányadóak.