ONLINE UTAZÁS

MICHELANGELO
BUONARROTTI

„Megláttam az angyalt a márványtömbben és addig véstem, amíg ki nem szabadítottam.”

Michelangelo Buonarrotti

Mit tartalmaz a program?

1

rész

Michelangelo családi háttere meghatározta életútját. Korán elvesztette anyját, apja pedig pénzügyi helyzetéből adódóan már karrierje elején, a tizenéves Michelangelotól várja a család fenntartását. Élete végéig vállalja ezt a feladatot. 

2

rész

Lorenzo de Medici támogatásának köszönhetően, tehetsége egyre többeknek tűnik fel. Tudásszomja, alkotás iránti vágya határtalan. Karriert nem óhajt építeni, csakis a márvány darabba szorult alakokat szeretné kiszabadítani. 

3

rész

Michelangelo és Leonardo különbözősége bizonyíték arra, hogy többféleképpen lehet zseninek lenni. Firenzei évei után Rómában folytatja munkásságát II. Gyula pápa megbízására, amely sokkal nehezebb és hosszabb elköteleződésnek bizonyul mint az korábban látszik. 

4

rész

A Mediciek szolgálatában újra Firenzében találja magát, olyan megbízásoknak eleget téve, amelyek sikereket de csalódásokat is hozott. Élete utolsó éveiben, Rómában megtalálja a szerelem is. A pápa szolgálatában építészként is nagyot alkot. 

A program ára:
39,00 €


Az előadó : Kiss Eszter

Firenzében élek több, mint 10 éve olasz férjemmel és fiammal.

Útkeresésem során rábukkantam arra a kincsre, amit Firenze és Toszkána kínál az ide utazóknak. Történelmi összefüggéseinek, művészeti remekműveinek, egyszerű de ízletes gasztronómiájának titkát kutatva idegenvezetői képesítést szereztem, amely lehetőséget ad arra, hogy másokkal is megosszam tudásomat, felfedezéseimet.

A „Hello. Itt Firenze” Facebook oldalt pont ezért hoztam létre. Nem tudtam és nem akartam magamban tartani mindazt a szépséget, ami itt körülvesz és része a mindennapjaimnak. Érdeklődő közösség alakult ki, amely lehetővé tette, hogy online és offline előadás-sorozatok alkalmával meséljek Firenzéről, vagy más toszkán városról és annak szereplőiről.

Vendégeim látogatása során közös élményeink életre szólóak, azonban a hazatérés után is bőven marad téma, melynek érdemes utána olvasni. Így, a téli, bekuckózós időszakban egy olyan utazásra hívlak meg, amely bár a kanapéról indul, mégis nagyon messzire visz.

Kiss Eszter

Firenzei hivatalos idegenvezető


Az előadásaimról mondták

Mosolygok

4 star rating
4 star rating
4 star rating
4 star rating
„Úgy adsz elő, olyan a személyiséged, hogy közben az az érzésem, hogy egy helyiségben vagyunk, én reagálok, mosolygok, esetleg még mondok is egy igent, egy jé!-t – pedig egyedül vagyok. 
Pribojszki Zsuzsa

Fantasztikus volt

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
„Fantasztikus volt Eszter ez az előadás sorozat, nagyon köszönöm! És a személyes élményeid, véleményed külön nagyon érdekessé tette. Átélted nagyon, szuper volt! „
Farkas Anett

Izgalmas

4 star rating
4 star rating
4 star rating
4 star rating
 „Nagyon érdekes és izgalmas volt az előadás. Rengeteg apró infót és érzést beleviszel, és ettől lesz annyira jó.”
Thúry-Nagy Diána

Köszönet

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
„Hála és köszönet ezért a sorozatért is.”
Almási Gyöngyi