ONLINE UTAZÁS

TOSZKÁNA,
DE HOGYAN? II.

kerekasztal beszélgetés

„Én meg úgy érzem, hogy halálos vétket követek el minden állomásnál, ahol nem szállok ki.”

Szerb Antal, Utas és holdvilág

Emlékeztek?

Emlékeztek az első „Toszkána, de hogyan?” kerekasztal beszélgetésre? Pont egy éve volt. Óriási sikere volt! Az akkori meghívottaktól és a résztvevőktől rengeteg üzenetet kaptam utána, hogy mennyire jó hangulatú beszélgetés volt ez így, a. januári szürkeségben. ???? Valóban adott egy lendületet, hogy még jobban várjuk a tavaszt. Idén nem volt kérdés, hogy ismét megszervezzük, immáron új beszélgető partnerekkel. Örömmel fogadták el meghívásomat vendégeim, akik szintén különböző nézőpontból tekintettek Toszkánára. Tarts velünk, és hallgasd meg őket!

Ki ne álmodna Toszkánáról?

A ciprusfákkal szegélyezett, hosszú sétányokról, amik egyfajta luxus villához, vagy egy dombtetőn épült templomhoz vezetnek. A lankás dombokról, amik tetején parasztházak, kőből épült gazdaságok csücsülnek. A szőlőültetvények hosszú sorai pedig finom borokról mesélnek. A középkori kisvárosok villákkal, tornyokkal, macskaköves utcácskákkal. A tengerpart pedig hívogató tud lenni egy forró nyári napon.
Firenze ezer története, Siéna titkai, San Gimignano tornyai, Lucca templomai mérhetetlen gazdagságról árulkodnak és meglátogatásuk során úgy érezhetjük, hogy szinte elveszünk rengeteg kincsében.

Toszkánának rengeteg arca van!

Minden látogató maga dönt arról, hogyan szeretné felfedezni, hogyan készül a nagy találkozásra, mit visz el belőle.
Erről fogom kérdezni meghívott vendégeimet február 8-án, pénteken este 1930 órakor egy kerekasztal beszélgetés alkalmával.
Mindannyian vendégeim voltak Firenzében, Toszkánában, így együtt élhettünk át apró csodákat, amikről szintén fognak majd mesélni.

Ismerjétek meg őket!

Nagy Judit

családdal
Toszkánában

felfedező

Nemes Ildikó

idegenvezetőként
Toszkánában

ddd

Pujcsek Adél

diákcsoporttal
Toszkánában

családos utazó

Csuta Rita

ösztöndíjjal
Toszkánában

ddd

Köves Zoltán

először
Toszkánábam

ddd

Kátai Virág

A megvalósult
álom

családos utazó

Vészabó Noémi

festőművészként
Firenzében

ddd

Kiknek ajánlom?

  • azoknak, akik Toszkánát választották idei nyaralásuk, kirándulásuk célpontjának és szívesen hallgatnak élménybeszámolókat
  • azoknak, akik Toszkánát választották idei nyaralásuk, kirándulásuk célpontjának és szívesen hallgatnak élménybeszámolókat
  • akik vágynak Toszkána felfedezésére, de bátortalanok körülményeikkel útnak indulni
  • azoknak, akik kíváncsiak arra mit adhat egy idegenvezető toszkán nyaralásukhoz
  • kiváncsiaknak

A kerekasztal beszélgetést bármikor visszanézheted.


A beszélgetés moderátora:
Kiss Eszter

Firenzében élek több, mint 10 éve olasz férjemmel és fiammal.

Útkeresésem során rábukkantam arra a kincsre, amit Firenze és Toszkána kínál az ide utazóknak. Történelmi összefüggéseinek, művészeti remekműveinek, egyszerű de ízletes gasztronómiájának titkát kutatva idegenvezetői képesítést szereztem, amely lehetőséget ad arra, hogy másokkal is megosszam tudásomat, felfedezéseimet.

A „Hello. Itt Firenze” Facebook oldalt pont ezért hoztam létre. Nem tudtam és nem akartam magamban tartani mindazt a szépséget, ami itt körülvesz és része a mindennapjaimnak. Az évek során észrevettem azonban, hogy a történelmi szereplők életútjának ismerete sokkal többet adhat nekünk modern embereknek, mint gondolnánk. Azok az igazságok, felfedezések, amikről azt gondoljuk, hogy a mi korunk sajátja, valójában már régen ismertek. Megfejtették, megélték már.

Az online programom célja, hogy a múltból kiemeljek olyan szereplőket, akiknek élete akár megváltoztathatja a miénket. Ha készek vagyunk meghallani üzenetüket, hozhat fordulatot számunkra is. A téli, bekuckózós időszakban egy olyan utazásra hívlak, amely bár a kanapéról indul, mégis nagyon messzire visz.

Kiss Eszter

Firenzei hivatalos idegenvezető


Feliratkozok

Ezt az űrlapot reCAPTCHA védi, a Google Adatvédelmi irányelvei és Általános Szerződési Feltételei az irányadóak.