Hello. Itt Firenze

Online előadások

Online előadások

Tartottam már előadás sorozatot a firenzei Medici családról, Michelangeloról, Leonardo da Vinciről és a luccai katedrális ékkövéről, a Volto Santo faszoborról. Nem maradt ki a szerelem témaköre sem, hiszen megismerkedhettünk a történelem leghíresebb szerelmes párjaival is Firenzében. 2021-ben egy új szerkezetű előadás sorozatba kezdtem, amely 4 különböző korszakot tárgyaló, interaktív, fényképes alkalmakat tartalmaztak. Az online program zárásaként egy workshop keretében pedig megbeszéljük, mire tanítanak bennünket a részletesen bemutatott sorsok, élethelyzetek, akár 1000 év távlatából. Az említett sorozatokról lentebb talál információt, illetve utólagosan is megtekinthetőek a megrendelést követően.

Személyes előadások tartása is folyamatosan tervben van. Kérem kövesse a Facebook oldalamat a részletekért vagy iratkozzon fel a hírlevelemre. Örömmel látom akár online, akár személyes alkalmaimon.

Soron következő beszélgetés:

Toszkána, de hogyan? II.

Kerekasztal beszélgetés

Hét meghívott vendég, hét közös Toszkán élmény együtt megélt csodákról, különböző nézőpontokkal.

Előadás sorozatok:

Szerelem a Níluson

Ez valami hatásvadász alcím vagy egy kevésbé ismert Agatha Christie regény? Esetleg egy romantikus film a Netflixen?
Egyik sem!

Dante Alighieri

Dante Alighieri Firenzében született. Firenze aranykorában. Egy olyan korban, amelyben megszülethetett a Dóm, a Városháza, a Santa Croce templom.
Azt hihetnénk, akkor minden rendben volt.
Pedig nem. Nagyon nem.

Egy ágyban a Mediciekkel

Hálószoba titkai minden arisztokrata családnak voltak. Volt, hogy kiderültek, fennmaradtak az utókornak és volt, hogy nem.
Ki ne élvezné ha többet tudhat meg olyan szereplőiről a történelemnek, akikről sok szó esik és az általános műveltség része is lehet akár?

Engedd meg, hogy a történelem lehessen a te történeted is.

Női mesék a régmúlt Itáliából

Történelmi személyek életútja elevenedik meg a középkori Siénából, a reneszánsz Firenzéből, Ferrarából és a XVII. századi Rómából.

Koruk nőknek tartogatott lehetőségeit messze túlszárnyalták, mindez hogyanja és ára derül ki a sorozatból.

Itáliai mesék

A sorozat szereplőinek életútján keresztül ismerkedünk korukkal, korlátaikkal, lehetőségeikkel, kihívásaikkal, sikereikkel. Életük példa arra, hogy nincs új a nap alatt, vagyis embernek lenni jó, olykor küzdelmes, meglepetésekkel teli.

Engedd meg, hogy a történelem lehessen a te történeted is.

Michelangelo Buonarrotti

Ki ne hallott volna a firenzei mesterről, aki a márvány faragásában lelte meg küldetését, ámulatba ejtve pápákat, hercegeket, egyszerű embereket? De ki is volt ő valójában? Milyen ember volt Michelangelo Buonarroti? Erre keresi a választ a sorozat.

Galileo Galilei, a botrányos csillagász

Galileo Galilei életútján keresztül megtudjuk milyen kapcsolatban állt a tudomány az egyházzal Itáliában, hogyan és min vitáztak a XVI-XVII. századi okosok és választ kapunk arra a kérdésre vajon miért volt Galileo felfedezése “veszélyes” saját korában.

A Medici család története

A Medici családról általában két dolgot tudunk biztosan. Bankárok voltak és támogatták a művészetet. Vajon igazak ezek az állítások? A sorozatból kiderül sok-sok titok velük kapcsolatban.

Ingyenes beszélgetések:

Buone vacanze

Olasz karácsony

Azt már most mondom, hogy a cím túl általános. Természetesen minden olasz család a maga módján ünnepli a karácsonyt, éppen ezért mi is arról fogunk mesélni mi hogyan éltük, éljük meg ezt az időszakát az évnek.

Bemutatkozunk

A csapat:
Kovács-Mitter Szilvi, Göbölös Kristóf,
Csorba Zsuzsi, Kiss Eszter

Együtt sírunk, együtt nevetünk! Ötletelünk, véleményezünk, és a közös célunk az, hogy a „Hello. Itt Firenze” szekere jól menjen és eközben mi is nagyon, de nagyon jól érezzük magunkat!

Ismerjetek meg engem és a csapatomat!

Online könyvbemutató beszélgetés

Aki kérdez:
Balogh -Kovács Beatrix

Csak ültem a széken, és azon gondolkodtam vajon tényleg engem kérdez, vagy csak egy fura álomba csöppentem. Teleírt lapok, jegyzetek, részletekbe menő kérdések, és egy olyan hangnem, ami csak a legnagyobbaknak jár.

Velem szemben pedig 50 tekintet, akik a válaszomat várják türelmetlenül.

Ismerjetek meg engem és a könyvem jobban!

Toszkána, de hogyan?

Kerekasztal beszélgetés

9 meghívott vendég, 9 közös Toszkán élmény együtt megélt csodákról, különböző nézőpontokkal.