Első könyvem

Online könyvbemutató beszélgetés

Csak ültem a széken, és azon gondolkodtam vajon tényleg engem kérdez, vagy csak egy fura álomba csöppentem. Teleírt lapok, jegyzetek, részletekbe menő kérdések, és egy olyan hangnem, ami csak a legnagyobbaknak jár.

Velem szemben pedig 50 tekintet, akik a válaszomat várják türelmetlenül.


Varázslat

Nem tudtam, hogy felálljak-e és megrázzam Beát, hogy „figyu, én vagyok az, Eszter, nem a Szabó Magda”. Őt kérdezhetnéd joggal a könyve születéséről, a fejezetek mögötti történetekről, a gyerekkori élményeiről, de én, én vagyok. Jó, persze, írtam egy könyvet, de hát……

Nem álltam fel, nem állhattam fel, mert az a szerep, amiben találtam magam valóság volt. Bea tényleg felkészült, komolyan vette a kérdező szerepét, a könyvem minden fejezetét imádta és a közönséget elképesztő profizmussal vonta be a beszélgetésbe.

Minden erőmmel próbáltam a normalitáshoz visszatérni, csak egy baráti kis csevejnek felfogni ezt, de ott, Keszthely egyik éttermének különtermében valami megváltozott bennem.

Egyszerre érdekessé vált mások számára is mama fényképes doboza, a 6-os szoba, az Olaszországba költözésem, a munkám, a terveim, a gondolataim, a véleményem.

Segítségül hívtam azt a pohár bort, amit bekészítettek mellém, de a válaszaimat kíváncsian váró tekintetek, és a kérdező tiszteletteljes, majd az egyik részlet felolvasásakor könnycseppel teli arca nem hagyott menekvést.


Nem a te titkod

„Ezt a könyvet megírtad, Eszter, és most már közkincs. Nem a te titkod többé. És az emberek igenis szeretnék tudni mi az, ami mögötte(d) van.”-hallatta magát a belső hangom.

Egyszerre leengedtem a falaimat és belesimultam abba az intim, őszinte térbe, ami ott létrejött.

Nos, ez történt Keszthelyen a könyvem bemutatóján 2023. október 1-én. De hogy ez az alkalom ne csak néhány kiváltságos élménye legyen, így arra gondoltunk, hogy megismételjük online formában 2023. november 9-én, hogy mások is részesei lehessenek.


Aki kérdez:
Balogh -Kovács Beatrix

Bea kérdez, a tőle megszokott profizmussal, én pedig válaszolok. Még az is lehet, hogy egy pohár bort is bekészítek. 🙂

A teret viszont ti alkotjátok, alakítjátok.


Tarts velünk!

2023. november 9. 19:30, csütörtök

Ismerjetek meg engem és a könyvem jobban!

Ezt az űrlapot reCAPTCHA védi, a Google Adatvédelmi irányelvei és Általános Szerződési Feltételei az irányadóak.

A beszélgetés tartalma sem részben, sem egészében nem felhasználható az érintettek engedélye nélkül.