ONLINE UTAZÁS

A MEDICI CSALÁD
TÖRTÉNETE

„Aki a piazzát a kezében tartja, az irányítja a várost.”

Giovanni Cavalcanti, firenzei történetíró, XV. század

Mit tartalmaz a
program?

1

rész

A firenzei Medici család első meghatározó szereplője Giovanni di Bicci volt, aki kiváló üzletembernek bizonyult. Döntései megháromszorozták a család vagyonát, amivel elindult útjára egy legenda. Fia, Cosimo mindent megmozgatott, hogy elérje célját a firenzei politikában. Befolyását, anyagi lehetőségeit a város fejlődésére is használta, kivívva ezzel a „Pater Patriae” elnevezést.

2

rész

Lorenzo de Medicit ma is Lorenzo, il magnifico-nak, „nagyszerű”-nek nevezik. Nem véletlenül. Firenze a vezetése alatt egy igazi reneszánsz, humanista várossá vált sok újdonsággal, tehetséggel, fejlődéssel. Veszélyek azonban akkor is leselkedtek a családra, amelyek halála után utól is érték a családját.

3

rész

A mai Firenze belvárosa sokat mesél I. Cosimo uralkodásáról. 17 évesen került a város élére, de hamar kiderült, hogy sokkal többet szeretne elérni, mint azt várták tőle. Határozott, keménykezű politikával, katonai hódításokkal létrehozta a Toszkán Nagyhercegséget, amelynek éléről csak, egy személyes életében megtapasztalt fájdalom tudta kimozdítani.

4

rész

A Medici dinasztia utolsó képviselőire rendkívüli vallásosság volt jellemző egy valaha dicsőségesebb napokat látott Firenzében. Utódlásuk egyre nagyobb problémákba ütközött, míg Gian Gastone de Medici halálával a Nagyhercegség életében egy új korszak kezdődött, a Mediciek végleg eltűntek a politika platformjáról.  

A program ára:
39,00 €


Az előadó : Kiss Eszter

Firenzében élek több, mint 10 éve olasz férjemmel és fiammal.

Útkeresésem során rábukkantam arra a kincsre, amit Firenze és Toszkána kínál az ide utazóknak. Történelmi összefüggéseinek, művészeti remekműveinek, egyszerű de ízletes gasztronómiájának titkát kutatva idegenvezetői képesítést szereztem, amely lehetőséget ad arra, hogy másokkal is megosszam tudásomat, felfedezéseimet.

A „Hello. Itt Firenze” Facebook oldalt pont ezért hoztam létre. Nem tudtam és nem akartam magamban tartani mindazt a szépséget, ami itt körülvesz és része a mindennapjaimnak. Az évek során észrevettem azonban, hogy a történelmi szereplők életútjának ismerete sokkal többet adhat nekünk modern embereknek, mint gondolnánk. Azok az igazságok, felfedezések, amikről azt gondoljuk, hogy a mi korunk sajátja, valójában már régen ismertek. Megfejtették, megélték már.

Az online programom célja, hogy a múltból kiemeljek olyan szereplőket, akiknek élete akár megváltoztathatja a miénket. Ha készek vagyunk meghallani üzenetüket, hozhat fordulatot számunkra is. A téli, bekuckózós időszakban egy olyan utazásra hívlak, amely bár a kanapéról indul, mégis nagyon messzire visz.

Kiss Eszter

Firenzei hivatalos idegenvezető


A Medici család története című előadássorozatról mondták…

Élőben is látni kell

4 star rating
4 star rating
4 star rating
4 star rating
„Firenzében sajnos még nem jártam,de Eszter tartalmas, érdekes és magával ragadó előadásai még inkább megerősítik azt, hogy mindezt élőben is látni kell!”
Pap Izolda

Visszarepítettél a reneszánsz Firenzébe…

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
„Ma néztem meg az előadást és azt kell mondjam, megint visszarepítettél a reneszánsz Firenzébe. Köszönöm!
 Látszott, hogy alaposan felkészültél, remek előadás volt.”
Unger Marika 

Szuper előadás

4 star rating
4 star rating
4 star rating
4 star rating
 “Annyira szuper előadást tartott a Firenzéről, a Mediciekről, Michelangelóról, Leonardóról, Danteról, titkos folyosókról, hogy egyből szerettünk volna megnézni amikről mesélt.”
Pálfi Orsi

Igazi élmény volt…

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
„Igazi élmény volt hallgatni téged, ki nem hagytam volna egyik szombaton se!”
Csete Beatrix

Szuper időtöltés

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
 „Szuper időtöltés egy bekuckózós estére! „
Herédi Zsuzsanna

Nevetek vele…

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
“Imádom Eszter írásait és előadásait. Néha nevetek vele együtt néha folyik a könnyem.
Nagy Ildikó