ONLINE UTAZÁS

ITÁLIAI MESÉK

„Múlt és jövő egyszerre létezik (…), az időben éppen úgy lehet utazni, mint a térben, egyik ponttól a másikig visz az út.”

Agatha Christie

Egy izgalmas utazás

Gondolkodtál már azon, hogy mit jelenthetett sikeresnek lenni 1000 vagy akár 500 éve? Egyáltalán volt, aki „befutott”, megvalósította önmagát? Juthatott ez osztályrészül nőknek is? És mi volt az ára?

2022. februárjában induló „Itáliai mesék” online program sorozatban 3 olyan híres történelmi szereplő életútjával ismerkedünk, akik messziről indultak, de mégis hatalmas karriert futottak be saját korukban.  A program előadásai között helyet kapott egy épület is. Talán meglepő választásnak tűnik, azonban arra keressük a választ, hogy vajon egy épület falai tudnak-e mesélni, titkot tartani, az általuk látottak eljuthatnak-e hozzánk, modern emberekhez. A workshop során mindezekről beszélgetünk, megmártózva a korokban tanulságot keresünk, eszmét cserélünk, ismerkedünk.

Most itt az alkalom, hogy velem tarts!

4

TALÁLKOZÁS

4

történet

4

KORSZAK

480

perc


Neked való az online program:

 • Ha vágysz arra, hogy kiszakadj néhány órára a téged körülvevő valóságból
 • Ha jártál már Itáliában, de úgy érzed el tudna még varázsolni meséivel
 • Ha tervezed, hogy Itáliába utazol és szeretnél készülni a nagy találkozásra
 • Ha szeretnél egy pohár borral vagy egy csésze teával a kezedben „időutazni” a kanapédról
 • Ha kíváncsi vagy arra mit jelentett a siker több száz évvel ezelőtt és hogyan lehetett eljutni oda
 • Ha példaképeket keresel céljaid megvalósításához

Mit tartalmaz a
program?

Történelmi személyek életútján keresztül ismerkedünk korukkal, korlátaikkal, lehetőségeikkel, kihívásaikkal, sikereikkel. Életük példa arra, hogy nincs új a nap alatt, vagyis embernek lenni jó, olykor küzdelmes, meglepetésekkel teli.

Engedd meg, hogy a történelem lehessen a te történeted is.

Zoom előadás

4 visszanézhető előadás

A program ára:
49,00 €


Miről lesz szó?

 • olyan itáliai történelmi személyek életútjáról, akik története inspiráló „sikersztori”
 • ha szeretnéd, rólad, mert a program résztvevői egy közösséget alkotnak, amelyben aktívan részt vehetsz
 • a jövődről, mert a program hozhat olyan felismeréseket neked, amelyek akár egy életre szólnak

Részletes program

 • Toszkánai Matilda, avagy középkori stratéga szoknyában
 • Orvieto Dómja, avagy mesélhetnek-e a falak?
 • Silvio Piccolomini, avagy kalandorból pápa
 • Bajorországi Violante, avagy önmegvalósítás özvegyen

Az előadó : Kiss Eszter

Firenzében élek több, mint 10 éve olasz férjemmel és fiammal.

Útkeresésem során rábukkantam arra a kincsre, amit Firenze és Toszkána kínál az ide utazóknak. Történelmi összefüggéseinek, művészeti remekműveinek, egyszerű de ízletes gasztronómiájának titkát kutatva idegenvezetői képesítést szereztem, amely lehetőséget ad arra, hogy másokkal is megosszam tudásomat, felfedezéseimet.

A „Hello. Itt Firenze” Facebook oldalt pont ezért hoztam létre. Nem tudtam és nem akartam magamban tartani mindazt a szépséget, ami itt körülvesz és része a mindennapjaimnak. Az évek során észrevettem azonban, hogy a történelmi szereplők életútjának ismerete sokkal többet adhat nekünk modern embereknek, mint gondolnánk. Azok az igazságok, felfedezések, amikről azt gondoljuk, hogy a mi korunk sajátja, valójában már régen ismertek. Megfejtették, megélték már.

Az online programom célja, hogy a múltból kiemeljek olyan szereplőket, akiknek élete akár megváltoztathatja a miénket. Ha készek vagyunk meghallani üzenetüket, hozhat fordulatot számunkra is. A téli, bekuckózós időszakban egy olyan utazásra hívlak, amely bár a kanapéról indul, mégis nagyon messzire visz.

Kiss Eszter

Firenzei hivatalos idegenvezető


A 2021. novemberi online programról
(Női mesék a régmúlt Itáliából) mondták

Különleges témák…

4 star rating
4 star rating
4 star rating
4 star rating
” Fantasztikus szakmai tudása mellett lebilincselő Eszter stílusa, és olyan témákat választ, amelyek különlegesek, érdekesek, és persze Olaszországhoz és Firenzéhez kötődnek. Nagyon sokat tanulok tőle és így legalább olyan, mintha utaznék. Már alig várom a következő előadás-sorozatot. „
Thúry-Nagy Diána

Kényeztesd magad a kúltúrával…

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
” Szuper online előadássorozat a középkor és a reneszánsz ismert vagy kevésbé ismert asszonyairól. Mind más és mind rendkívüli életút. Eszter programja közelebb hozta ezeket a női sorsokat, párhuzamot vonva a mi élettörténetünkkel. Nincs új a nap alatt! Közvetlen, mesélős hangnem valós sztorikkal. Avagy dőlj hátra és élvezd a programot. Legyél Te is Eszter kísérője egy nem mindennapi online ismertető előadáson! Kényeztesd magad a kultúrával, a történelemmel. Nem bánod meg! Mikor is lesz a következő? Én már alig várom!”
Szabó Adrienn

Elképzelése sem lehetett…

4 star rating
4 star rating
4 star rating
4 star rating
” Úgy gondolom, elképzelése sem lehetett Eszternek arról, mi mindent tudott adni tudásával, igényességével az őt hallgató embereknek. „
Szabolcsy Zsófia

Élvezd…

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
” Az írásait olvasd, az előadásait hallgasd, a mosolyát élvezd, az emberségéből okulj, a találkozást várd és mindezeknek örülj! ”
Császár Ildikó

Van idő elképzelni….

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
 ” Nemcsak a választott témák érdekesek, az előadói stílusa is nagyon kellemes. Jó a a tempó, nem túl gyors, nem is vontatott, van idő elképzelni, befogadni a témát, átérezni a hangulatát. „
Király Boglára

Rajongó lettem

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
„A Facebook által találtam Eszter oldalára! Gyakorlatilag Hello. Itt Firenze rajongó lettem. Vártam az élő bejelentkezéseket,követtem a bejegyzéseket,s az előadásokat is hallgattam ha tehettem…… így szerettem bele Firenzébe!”
Holik Katus