Andrá tutto bene

Andrà tutto bene! „Minden rendben lesz”. Ez a mondat akár szimbóluma is lehetne az olaszok pozitív hozzáállásának, vagy inkább a bizalmának a jövőt illetően. Mindig is így volt, most sem változott. Andrà tutto bene!
Néhány napja valaki leírta ezt a mondatot egy sárga post-it-re, egy kicsi szivecskét rajzolt alá, és ráragasztotta egy karanténban lévő város egyik falára. Egy forgató csoport megtalálta és megmutatta az egész országnak a tv-ben.
Végre úgy érezhette mindenki, hogy nem csak a minden este 18 órakor bejelentett hivatalos, egyébként borzalmas számadatok, a még ijesztőbb orvosi beszámolók, szigorú politikai döntésekről szóló éjszakai sajtótájékoztatók, szakértői kerekasztal beszélgetések jutnak el az emberekhez, hanem végre mint egy kellemes mosoly, egy nyugtató simogatás, valami bátorító is, ami foglalkozik az emberek lelkével is.
Kinőtte magát a kezdeményezés, ugyanis ma arról olvastam, picit bevallom őszintén meghatódva, hogy arra kérik a családokat, hogy együtt a gyerekekkel írják rá ezt a mondatot egy lepedőre, rajzoljanak egy szívecskét alá és tegyék ki a teraszra, az ablakba. Ezzel lehet üzenni elsősorban saját magunknak, a gyerekeinknek, de másoknak is, hogy valóban bízunk abban, hogy minden rendben lesz, minden jobbra fordul.
Kis dolog, nagyon kicsi, de tudjuk, hogy ha sok ember tesz kis dolgokat naggyá válik.
Akkor is ha csak belül mondogatjuk magunknak, hogy rendben lesz minden, segíteni fog.
ANDRÀ TUTTO BENE.
Most azért először ennek kapcsán egy könnycseppet engedjetek meg nekem. ???? Csak egyet, aztán megyek tovább.
Köszönöm a bátorítást, a sok üzenetet, nagyon kedvesek vagytok. Jól vagyunk, itthon vagyunk, csakúgy mint mindenki. Mindig hangsúlyozom, hogy nálunk vannak akik sokkal rosszabb helyzetben vannak. Betegek vagy az egészségügyben dolgoznak és naponta kockáztatják a megbetegedést. Nekik is jó hallani, hogy ANDRÀ TUTTO BENE!!! ????
Több megkeresést kaptam az utóbbi időben Magyarországról, így ha szeretnétek beszámolóimat hallgatni, akkor az alábbiakban megtehetitek:
Ma este 18.45-kor TV2 Tények Plusz
Holnap reggel 6,45-kor RTL KLub Reggeli műsor
Holnap 7,40 Retro rádió