Hello. Itt Firenze

Idegenvezetés

Városnéző túrák

Idegenvezetőként nemcsak a megtanult ismeretanyagot osztom meg az érdeklődőkkel túráim során, hanem kölcsönadom azt a szemüveget, amelyen keresztül látom a világot, egészen pontosan Firenzét és Toszkánát. Túráim során a legfontosabb célom az, hogy élményt tudjak nyújtani, hiszen minden utazó arra vágyik, hogy valami különleges újdonsággal találkozzon és annak ízét, tapintását, látványát, történetét otthon is felidézhesse.
Fontosnak tartom, hogy személyre szabottak legyenek a túrák, ezért teljes mértékben tiszteletben tartom a vendégeim kérését, elképzelését. A kötelező látnivalók, amik híressé tettek egy-egy várost természetesen nem szoktak elmaradni, sőt. Amennyiben azonban lehetőség van rá, becsempészek valami izgalmasat az adott keretekbe. Kóstolók, turisták által kevésbé látogatott helyszínek, ismeretlen, eldugott műhelyek, anekdoták, legendák.
Keressen meg elérhetőségeimen, mesélje el, milyennek képzelte kalandozását a toszkán városokban, segítek megvalósítani elképzelését.

Gasztronómia

Ki az, akit ne érdekelne az, hogy abban az országban, ahol éppen nyaral mik a helyi specialitások a gasztronómiában? Akarva, akaratlanul találkozik érdekességekkel, ízlel olyasmit, amit előtte soha, vagy érzi, hogy itt picit másképpen használják fel az egyébként otthon is rendelkezésre álló hozzávalókat.
Az olasz konyha nem véletlenül világhírű, mindenki ismeri a pizzát, a tészták megszámlálhatatlan elkészítési módját, az édességeket vagy a gelato-t, a fagyit.
Ezek általában nem is maradnak ki egy látogatás során, vagyis minden turista legalább egy pizzát megeszik itt tartózkodása alatt.
De mi a helyzet a helyi gasztronómiával? Létezik olyan, hogy firenzei vagy toszkán konyha? Vannak olyan ételek, amelyeket csak itt készítenek, sehol máshol az országban? Ha igen, miért pont azok? Mi a történetük? Hogyan alakultak ki? Milyen az ízük? Mit tesznek bele?
Ezekre a kérdésekre válaszolok a gasztrotúráim során, illetve együtt keressük az ízélményt.
Lehet egy városnéző séta keretein belül, vagy egy ebéd vagy vacsora mellett egy belvárosi, igazi toszkán konyhát vivő étteremben egyéni vagy csoportos vendégeknek.
Részletekért kérem vegye fel velem a kapcsolatot.

Találd meg a számodra megfelelő sétát

3 órás séta

A 3 órás séta során megtekintjük kívülről Firenze leghíresebb látnivalóit. Dóm, Keresztelő kápolna, Dante szülőháza, Palazzo Vecchio (Városháza), Piazza della Signoria, Porcellino szobor, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti.

program:
3 óra

Telefonos
egyeztetés

Hello. Itt Firenze
ajándékcsomag

4 órás séta

A 4 órás séta egy kicsit kényelmesebb, hiszen jut idő eldugodtabb, kevésbé ismert, azonban izgalmas helyeket is útba ejteni, akár belülről is megnézni.

program:
4 óra

Telefonos
egyeztetés

Hello. Itt Firenze
ajándékcsomag

6 órás séta

Az egész napos séta egy délelőtti és egy délutáni részből áll. Délelőtt általában a legfontosabb látnivalókat nézzük meg kívülről, majd együtt megebédelünk általában Sabrina éttermében, ahol igazi toszkán ételeket készítenek, majd folytatjuk a város felfedezését. (Az ebédszünetre 1 órát számolunk, amely nem tartozik bele a 6 órába.) Vagy tovább sétálunk, vagy múzeumot látogatunk meg. Gyakori igény az Uffizi meglátogatása.

program:
6 óra

Telefonos
egyeztetés

Hello. Itt Firenze
ajándékcsomag

Választható
online előadás

Érdekel valamelyik séta?
Lépjünk kapcsolatba!

Írj nekem emailt a [email protected] címre vagy hívj a +393476369450 telefonszámon.

A sétákról bővebben a „Kérdések és válaszok” résznél olvashatsz.

Kérdések és válaszok

Hogyne! Van, hogy családok, van, hogy házaspárok és van olyan is, hogy egyedül utazóknak mutatom meg a várost.

Sok gyerekes családdal dolgoztam már. Volt, hogy csak egy gyermekes családdal sétáltam, és volt, hogy öt gyermek volt, a legkisebb 6 hónapos. Volt, hogy besegítettem a pelenkázásban. Haha! Általában sikerül a gyerekek figyelmét is felkeltenem, és a tapasztalatom az, hogy akkor is sokminden megmarad bennük, amikor nem úgy tűnik.

Ilyenkor érdemes igazán, hiszen a séták személyre szabottak. Olyan tempóban haladunk, és annyiszor állunk meg, ahogyan a vendégeknek kényelmes.

Minimum 3 órásat, maximum 6 órásat (egész napos, általában ebédszünettel)

A séták mindig egyéni igények alapján születnek. Az általános azonban az alábbi:
A 3 órás séta során megtekintjük kívülről Firenze leghíresebb látnivalóit. Dóm, Keresztelő kápolna, Dante szülőháza, Palazzo Vecchio (Városháza), Piazza della Signoria, Porcellino szobor, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Ehhez a sétához ajándékba adom a „Hello. Itt Firenze” ajándékcsomagot.
A foglalás időszakában, ha szükséges, telefonon tudunk egyeztetni a program szervezéséről.

3 órás séta= 3 órás program + telefonos egyeztetés/tanácsadás + ajándékcsomag

A 4 órás séta egy kicsit kényelmesebb, hiszen jut idő eldugodtabb, kevésbé ismert, azonban izgalmas helyeket is útba ejteni, akár belülről is megnézni.
ecchio (Városháza), Piazza della Signoria, Porcellino szobor, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Ehhez a sétához ajándékba adom a „Hello. Itt Firenze” ajándékcsomagot.

4 órás séta= 4 órás program + telefonos egyeztetés/tanácsadás + ajándékcsomag

Az egész napos séta egy délelőtti és egy délutáni részből áll. Délelőtt általában a legfontosabb látnivalókat nézzük meg kívülről, majd együtt megebédelünk általában Sabrina éttermében, ahol igazi toszkán ételeket készítenek, majd folytatjuk a város felfedezését. (Az ebédszünetre 1 órát számolunk, amely nem tartozik bele a 6 órába.) Vagy tovább sétálunk, vagy múzeumot látogatunk meg. Gyakori igény az Uffizi meglátogatása. A 6 órás városnéző séta árában benne foglaltatik egy példánya a „Hello. Itt Firenze,és ami mögötte(m) van” című első könyvemnek, amit a helyszínen dedikálok, illetve a weboldalam webshopjában található, online előadás sorozatok egyike. Amennyiben igény van rá, egy telefonos egyeztetésre is lehetőség van a túra előtt.

6 órás séta= igény szerinti 6 órás program ebédszünettel + online előadás sorozat a webshopból + telefonos egyeztetés/tanácsadás + ajándékcsomag

Igen. Az Uffizi meglátogatására kb. 2,5 órát kell számolni. A maradék időben (minimum 3 órás vezetést szoktam vállalni) az épülettel és környékével ismerkedünk kívülről, vagy a múzeum tetőteraszán mesélek a szomszédos, és onnan nagyon közelről látható épületéről.

A tapasztalatom az, hogy a kiemelt időszakokban, mint például a Húsvét, a naptáram hamar betelik. Ezért azt javaslom, ha megvan a szállás, és a program is kialakult nagyjából, egyeztessünk.

Igen! Siénában, San Gimignanoban, Pisában és Luccában szoktam vezetéseket vállalni. Siéna önmagában is kérhető, de általában egy egész napos program keretében San Gimignanoval szoktuk kombinálni. Pisa és Lucca csak egy egész napos program keretében kérhető.

Valóban előfordul, hogy igencsak magas a hőmérséklet az előre lefoglalt időpontban. Ez azonban nem kell, hogy elvegye a kedvünket. A nyári melegben, amennyiben lehetséges, kezdhetünk hamarabb, és a séta során annyiszor állunk meg, amennyiszer szükséges inni, mosdóra menni, pihenni. Hűvös templomok, légkondícionált kávézók és ivóvízes kutak is akadnak bőven. A nyári meleg időszakban azonban a délutáni órákat múzeumlátogatással szoktuk tölteni.

A találkozópont egyeztetés kérdése. Van, hogy a hotelben, van, hogy a parkolóhoz közeli téren, van, hogy az Uffizi bejáratánál, és van, hogy egy kávézóban kezdjük a napot. 🙂

Jogos a kérdés! Mindig hálás vagyok a bizalomért, amiért a vendégeim nyaralásuk egy részének sikerét a kezeimbe teszik. Megismerni a döntés előtt többféleképpen is lehet.

  • a weboldalamon találnak visszajelzéseket korábbi vendégeimtől. www.hellofirenze.net
  • a Facebook oldalamon az „Értékelések” szekcióban 212 véleményt olvashatnak, mindegyik 5 csillagos értékeléssel. www.facebook.com/firenzevelem
  • a youtube csatornámon (Hello. Itt Firenze) szintén találhatóak videók, amikből egy képet kaphatnak arról ki vagyok.

Helyszínen készpénzben vagy átutalással.

Az olasz szabályok szerint, a számlának tartalmaznia kell a vevő nevét, lakcímét és adóazonosító jelét. Elektronikus számlát állítok ki, amelyet emailben küldök ki.

A túrák egyénre szabottak, így igény szerint a része lehet a helyi gasztronómia felfedezése is, kóstolók, piaclátogatás.

Szállásközvetítési tevékenységre nincsen engedélyem. Tapasztalatom az, hogy minden látogatónak más az igénye, anyagi lehetőségei, érdeklődési köre, így a szállást egyénileg javaslom lefoglalni.

Kapacitás hiányában a toszkánai, firenzei túra megtervezése, illetve program ajánlása csak az idegenvezetést igénybevevő vendégek számára biztosított!
Köszönöm a megértést!