Ízelítő

Egyszer az egyik szomszédunk Firenzében arról mesélt, hogy hétvégén gyakran elmennek a gyerekeikkel a közeli Luccába mert ott tudnak biciklizni a várfalon, sétálni a nyugalmas belvárosban, megnézni egy múzeumot, tömeg nélkül ebédelni egy étteremben, majd szépen, kényelmesen visszajönni délután. És valóban! Lucca legnagyobb vonzereje az a mérhetetlen nyugalom, ami árad belőle. Belépünk a tökéletes állapotú várfal bármelyik kapuján keresztül a belvárosba, és mintha megállt volna az idő. Történelme a város mérhetetlen gazdagságáról beszél, amely mindig is hagyott neki privilégiumokat a többi toszkán várossal ellentétben. Lucca volt az egyetlen város, amit Cosimo de Medici nem csatolt a Toszkán Hercegséghez. És az utolsó város volt, amely aláírta az egységes Olaszországhoz való csatlakozást.
Római alapítású város lévén ma is kivehető az anfiteátrum egykori alakja a ma is a nevét viselő téren. Legendái, szentjei, hősei egy olyan korba repítenek, amelyben a hit, az üdvösség, a pokoltól való félelem a mozgatórugók.
Luccában mindig beszélgetek a helyiekkel, kedvesek, segítőkészek, örülnek, amikor elárulom, hogy hamarosan hozok magyar csoportokat, látogatókat városukba. Egyszer az egyik templomban egy hölgy elárulta, hogy ma használatos az a mondás, miszerint “jobb a halál a házban, mint egy pisai az ajtóban”. Hát, igen, a jó öreg toszkán nézeteltérések. Bizony, ennek is meg van az oka. Elmesélem mindenképpen.
Luccában sem maradhat ki a kulináris élmény, hiszen meggyőződésem, hogy egy ilyen látogatás csak akkor életre szóló élmény ha társul hozzá íz is. Itt bizony lesz!!

Részletekért keressen elérhetőségeimen.

Tudnivalók

3 óra

Piazza Napoleone, Piazza San Michele, San Michele templom, Óra torony, via Fillungo, Piazza Anfiteatro, Piazza San Frediano, San Frediano templom, Dóm, Puccini szülőháza

Likőr és helyi édesség kóstoló

Vélemények

Pillanatképek