Ízelítő

Ahogyan tanulmányaimmal haladtam előre, egyre részletesebben megismerve Firenzét, Toszkánát, körvonalazódott számomra, hogy azok a korszakok, amiről a legszívesebben olvasok, tanulok, az a középkor és a reneszánsz. Minden kollégának van egy háttere, többen régész végzettséggel dolgoznak idegenvezetőként, akik természetesen az ókori emlékek, szokások kutatói. Engem mindig is elbűvölt az ha egy tárgy túlélve 7-800 évet ma is látható, köztünk van. San Gimignanonál “középkoribb” toszkán városkát nem is találhattam volna. Vendégeim kérésére kezdtem el tanulmányozni, hiszen gyakran látogatását összekötik Siéna felfedezésével. Helyi, olasz idegenvezetőktől, szakértőktől, történészektől tanultam a városról, hagyományairól, szentjeiről, tornyairól.
Merthogy az első, amit a látogató észrevesz San Gimignanoban, azok a tornyai. Büszkén hírdetik egy réges régen letűnt kor dicsőségét. Belépve a városba egy, szinte érintetlen, tökéletesen konzervált középkori városkát találunk kapukkal, várfallal, toronyházakkal, macskaköves, szűk utcácskákkal, terekkel, kutakkal. Hát, mi ez, ha nem varázslat?
A városnéző séta során megtekintjük a régi Városházát, amelyik a legmagasabb torony San Gimignanoban, annak képtárát, podestà termét, gyűlés termét, ami Dante nevét viseli, illetve felmegyünk a toronyba. Aki nem vállalja a lépcsőzést, vagy fél a magasságtól, az alacsonyabb emeleteken berendezett múzeumot látogathatja meg. A katedrális gazdag freskói a város leghíresebb szentjéről mesél, városfala pedig a firenzei uralomról.
San Gimignano híres a Vernaccia nevű, száraz, fehér boráról. A séta során borkóstoló szervezésére is van lehetőség.

Részletekért keressen elérhetőségeimen.

Tudnivalók

Időtartam

2 óra

Látnivalók a séta során

San Giovanni kapu, régi, első városfal, Piazza della Cisterna, Dóm tér, régi Városháza (Torre Grossa) múzeuma képtárral, toronylátogatással

Igényelhető kiegészítő programok

Borkóstoló a Roccánál, Dóm látogatás, Santa Fina házának megtekintése

Vélemények

Pillanatképek