gastronomia

Ki ne álmodozna ezekben a napokban arról, hogy ismét, vagy éppen először Olaszországban, azokon az utcákon sétálgatna, amelyek olyan hangulatosak, egy csésze kávéval a piazzán, vagy egy aperollal, vagy gelatoval? Én itt vagyok, de higgyétek el én is álmodozom most ezekről.
Az olasz gasztronómia igazi meglepetéseket tartogat még a haladó „olaszosoknak” is.
Egy-egy városnéző túra után betérni egy un. „gastronomia-ba” egy gyors de nagyon is autentikus ebédre, nekem sokat jelent. Ezek olyan élelmiszer üzletek, ahol jóval kisebb a választék mint egy szupermarketben, viszont minden amit árulnak válogatott minőségű. Sőt, limitált mennyiségben és választékban de meleg ételt is lehet kapni. Van egy-két szék, asztal, ahol elfogyaszthatod. Más mint egy étterem, kevésbé elegáns, viszont itt biztos a hétköznapi életbe csöppensz teljesen. ????
Már alig várom, hogy újra megkóstolhassam bármit is készítenek. Lássuk csak! Firenzében mit is? ???? Porchetta a klasszikus, schiacciata sonkával vagy amivel akarod, fagioli all’uccelletto (abszolút kedvencem, babfőzelék szerű), lasagna, na és sajt minden mennyiségben. ????
Hát, ilyesmi kalandról álmodozom mostanában. ????
Ma egyébként lejjebb mentek a számok, reméljük holnap még jobban, tehát bizakodni kell. ????
A képeken pont egy ilyen gastronomia kínálata látható. ????